Massagebehandlingar och yoga

Massagebehandlingar och yoga

Massage

Massage är en mycket välkänd och uppskattad behandling med många goda effekter för både kropp och själ:

Kontakta oss för bokning
 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Ökar lymfcirkulationen
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Ger en djupare och lugnare andning
 • Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt
 • Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt
 • Ger en ökad kroppskännedom
 • Motverkar spänningar vid smärttillstånd
 • Motverkar stress
 • Har en lugnande effekt på nervsystemet
 • Ökar vår koncentrationsförmåga
 • Ökar kroppens allmänna välbefinnande

Hotstone massage

En otroligt avslappnande djup massage med varma lava stenar. Massagerörelserna med de upphettade stenarna motsvarar sex massagegrepp med bara händerna. I och med värmen i kombination med aromaoljor lyckas man komma längre in i muskeln utan att känna den smärta en annars djupgående behandling kan medföra. Massagen främjar harmoni och ett positivt energiflöde, den ger ett meditativt tillstånd och en känsla av lugn. Stenarna som används är svart, släta bassaltstenar. Massagen ökar blod och lymfcirkulationen samt stimulerar cellförnyelsen. Den är djupt avslappnande, stressminskande, renande och ger ny kraft och energi!
Rekommenderas ej för gravida!

Pris från 650:-

Taktil massage – behandlingsform med många fördelar


Vid taktilmassage sker beröringen i ett jämnt och lugnt tryck och följer ett medvetet rörelsemönster. Strykningarna ska inge trygghet och säkerhet. Genom att röra huden på detta medvetna sätt aktiveras oxytocinsystemet i kroppen.

Oxytocin är ett hormon som fungerar lugnande och roingivande och gör att vi känner oss lyckliga. Man skulle kunna säga att oxytocin är adrenalinets motsats. När adrenalinet stressar och sätter fart på oss så lugnar oxytocinet ner oss och ger oss ro.
Taktil massage är bra för dig som har låg energi, fibromyalgi, värk, trött, allmänt nere m.m.,

Taktilmassage

Effekter av taktilmassage

Effekterna av en taktilmassage kan exempelvis vara avslappning i kroppen, lugn och ro, smärtlindring, bättre sömn, ökad nyfikenhet, förbättrad mag-tarmfunktion, sänker högt blodtryck, minskad aggressivitet, stärkt kroppsuppfattning, minskad ångest, ökat immunförsvar, ökad självkänsla och tänd livsgnista.

Så här går behandlingen till

Du ligger på en massagebänk med handdukar och ev. filt på dig med underkläder på. Helkroppsbehandlingen börjar med baksida därefter får du vända dig om. En kroppsdel i taget lyfts fram, resten av kroppen är täckt av handdukar.

Helkroppsbehandlingen utförs under tystnad med uppvärmd kallpressad vegetabilisk olja och varar i 50 minuter.
För de som är beröringskänsliga kan strykningarna ske utanpå kläderna.

Under behandlingen är det viktigt att du känner dig trygg och varm. Därför anpassas behandlingen till varje enskild person.

Kontakta oss för bokning
Ann-Margret Andersson

Ann-Margret Andersson, diplomerad massör taktil massage

MediYoga

Ann-Margret Andersson är utbildad MediYogainstruktör av Pär Krutzén ansvarig utbildare för MediYoga instruktör- och terapeututbildningar i västra och södra Sverige. Efter att jag utövat Medicinsk Yoga dagligen i ett par veckors tid, kunde jag märka förändringar och bättre balans i mitt liv som förbättras ju längre jag håller på. Det är som att skala av blad, för blad från en lök. Jag vill nu dela med mig till andra, att må bättre i sin vardag och att lära sig lyssna inåt och på sin kropp. Tyvärr är det inte någon Quick fix utan det kräver regelbunden träning ett antal gånger i veckan i grupp eller själv.

MediYoga är en lugn, dynamisk och terapeutisk yogaform och har sitt ursprung i den klassiska kundaliniyogan. Den utvecklades i Sverige på 1990-talet vid MediYogainstitutet i Stockholm av yogaterapeut Göran Boll i samarbete med Danderyds sjukhus. MediYoga bygger på ett holistiskt verktyg för fysisk, mental och andlig träning där man utför mjuka rörelser, lär sig andnings-, koncentration och avspänningstekniker samt meditationer och mantra. Andningsteknikerna spelar en grundläggande roll i MediYogan. Det handlar om att utveckla fysisk smidighet, skapa mental avspänning och insikt.

Alla utövar yogan efter egen förmåga; oavsett om man har/haft hjärt- eller ryggproblem, värk, är vältränad, överviktig – eller är trött med mera. MediYogan kan utföras på yogamatta eller på stol.

Forskning både svensk och internationell har påvisat positiva resultat på patienter med bland annat smärta, stress, ångest, sömnstörningar, förmaksflimmer, hjärtsvikt, astma och högt blodtryck. Att denna yogaform är “medicinsk” innebär att det fortlöpande görs ett antal kliniska studier inom olika områden som till exempel rygg- och hjärtproblem.

Ytterligare en faktor som gör yogan “medicinsk” är att de Instruktörer, Lärare och Terapeuter som kan lära ut den medicinska yogan, håller pass och/eller enskilda sessioner är sjukvårdsutbildade, med som minst undersköterskekompetens.
MediYogan är kraftfull. Den är inte farlig och den skapar inte obalanser eller ohälsa, men den kan vara nyckeln som låser upp dina innersta känslor och låter dem komma upp till ytan. Det är viktigt att vara medveten om detta.

Hormonyoga MediYoga

Utvecklad av Ellen Engvall, en av lärarna på MediYoga institutet. Denna yoga form (samma grund som mediyogan) är en kraftfull teknik som riktar sig på äggstockar, sköldkörteln, binjurar och hypofys som hjälper kvinnor i alla åldrar att balansera hormonsystemet och är dessutom stressreducerande. Den rekommenderas till alla kvinnor med PMS, PCO, graviditetsproblem och symtom under klimakteriet. Den hjälper även kvinnor att hålla sig unga och vitala efter klimakteriet.

Studier visar, att om man tränar hormonyogaprogrammet ca 3-4 gånger i veckan 4 månader, uppnår man ungefär samma resultat som vid östrogenbehandling. Därefter räcker det att träna ett par gånger i veckan för att effekten ska bestå.

Vilka rekommenderar man inte hormonyoga?
Hypertheros (överskott av sköldkörtelhormon)
Hormonellt betingad bröstcancer
Stora myom
Endometrios
Livmodertumör
Gravida