Nytt på Artirawellness – Taktil massage

Ira Okategoriserade

Hej alla,
från och med nu kan vi erbjuda taktil massagem och det är Ann-Margret som utför dessa. Läs nedan mer vad det innebär.
Just nu har vi ett introduktionspris på 298:-/behandling.
Boka via mail: ira@artira.se eller ring 0705703602.

IMG_0626_Annmargret

Taktil massage – behandlingsform med många fördelar
Vid taktilmassage så sker beröringen i ett jämnt och lugnt tryck och följer ett medvetet rörelsemönster. Strykningarna ska inge trygghet och säkerhet. Genom att röra huden på detta medvetna sätt aktiveras oxytocinsystemet i kroppen.

taktilmassage-1
Oxytocin är ett hormon som fungerar lugnande och roingivande och gör att vi känner oss lyckliga. Man skulle kunna säga att oxytocin är adrenalinets motsats. När adrenalinet stressar och sätter fart på oss så lugnar oxytocinet ner oss och ger oss ro.

Taktil massage är bra för dig som har låg energi, fibromyalgi, värk, trött, allmänt nere m.m.,

Effekter av taktilmassage
Effekterna av en taktilmassage kan exempelvis vara avslappning i kroppen, lugn och ro, smärtlindring, bättre sömn, ökad nyfikenhet, förbättrad mag-tarmfunktion, sänker högt blodtryck, minskad aggressivitet, stärkt kroppsuppfattning, minskad ångest, ökat immunförsvar, ökad självkänsla och tänd livsgnista.

Så här går behandlingen till
Du ligger på en massagebänk med handdukar och ev. filt på dig med underkläder på. Helkroppsbehandlingen börjar med baksida därefter får du vända dig om. En kroppsdel i taget lyfts fram, resten av kroppen är täckt av handdukar. Helkroppsbehandlingen utförs under tystnad med uppvärmd kallpressad vegetabilisk olja och varar i 50 minuter.För de som är beröringskänsliga kan strykningarna ske utanpå kläderna. Under behandlingen är det viktigt att du känner dig trygg och varm. Därför anpassas behandlingen till varje enskild person.